Gezondheid

De sociaaleconomische gezondheidsverschillen in de wijk Geitenkamp worden kleiner

De sociaaleconomische gezondheidsverschillen in de wijk Geitenkamp worden kleiner

Doel

De sociaaleconomische gezondheidsverschillen in de wijk Geitenkamp worden kleiner

Mensen met lager opleidingsniveau (basisonderwijs + vmbo) leven gemiddeld zes jaar korter en vijftien jaar minder in goede gezondheid, dan mensen met een HBO- of universitaire opleiding. Mensen met een lage maatschappelijke positie hebben meer chronische aandoeningen, een ongezondere leefstijl, meer psychische klachten en voelen zich ongezonder dan mensen met een hogere opleiding en meer inkomen.
Het WRR-rapport ‘Weten is nog geen doen’ (2017) beschrijft wat een slechte gezondheid met een mens kan doen, en welke factoren de gezondheid beïnvloeden.

In samenwerking met de WUR, de HAN, en GGD gaan we samen met het Sociaal wijkteam aan de slag om de sociaaleconomische gezondheidsverschillen te verkleinen in de wijk Geitenkamp.
We willen een beweging in gang zetten, dat mensen weer trots op hun wijk zijn, en de leefomgeving als positieve stimulans ervaren om verder te komen in het leven.

Turap 2 2022

Vanuit de HAN zijn er gezondheidsprofielen ontwikkeld. Geitenkamp was één van de drie pilotwijken.
De intentie is om gezondheidsprofielen naar andere wijken in Arnhem uit te breiden.

Jaarverslag 2022

Vanuit de WUR en HAN is er onderzoek gedaan naar kansen om deze uitdaging aan te pakken. We ondersteunen en adviseren hierin. Er is een onderzoek uitgevoerd en een document aangeleverd wat inzicht geeft in waar de winst in de wijk ligt. Hier is een methodiek voor bepaald.

Deze pagina is gebouwd op 07/24/2023 15:10:39 met de export van 07/24/2023 14:35:24