Een schone, groene én klimaatbestendige openbare ruimte

Naar een klimaatadaptieve stad

Naar een klimaatadaptieve stad

Doel

Naar een klimaatadaptieve stad

Ook in 2021 zijn de gevolgen van de klimaatverandering veelvuldig in het nieuws geweest. Vooral de rampzalige overstromingen en extreme hittegolven met bosbranden maakten veel slachtoffers. De Strategie Klimaatadaptatie geeft aan hoe we Arnhem willen aanpassen aan de extreme weersomstandigheden in het toekomstige klimaat. Uitgangspunt van deze strategie is dat we samen met de bewoners en onze partners werken aan de opgaven voor klimaatadaptatie.
Met het oog hierop is een intentieverklaring opgesteld die medio 2021 al door meer dan 20 partijen was ondertekend: ontwikkelaars, woningcorporaties, onderwijsinstellingen, bewonersorganisaties, provincie en waterschappen. Samen met deze partijen is de 'Uitvoeringsagenda Klimaatadaptatie Arnhem' opgesteld. Dit document geeft een overzicht van de vele maatregelen die we in de komende jaren samen met onze partners nemen om Arnhem klimaatbestendig te maken.

Turap 2 2022

De uitvoeringsagenda klimaatadaptatie vormt de leidraad voor de planning en prioritering van maatregelen.

Jaarverslag 2022

In 2022 is er verder gewerkt aan het klimaatbestendig maken van de stad. Veel onderhoudsmaatregelen zijn gecombineerd met het aanbrengen van extra groen en bomen, o.a. in de omgeving van het Willemsplein en in de Steenstraat. Ook is de waterberging vergroot bij diverse projecten. Een voorbeeld hiervan is een nieuwe overstort bij het Spijkerkwartier, waardoor de kans op wateroverlast in deze wijk aanzienlijk is verkleind. Ook zijn er diverse acties geweest om bewoners te stimuleren om maatregelen op hun eigen terrein te nemen, zoals het 'NK tegelwippen'. Ook is de eerste fase van de 'groene route Malburgen' uitgevoerd. De uitvoeringsagenda klimaatadaptatie vormt bij dit alles de leidraad voor de planning en prioritering van maatregelen.

Deze pagina is gebouwd op 07/24/2023 15:10:39 met de export van 07/24/2023 14:35:24