Terugval voorkomen

Nazorg na een schuldhulptraject

Nazorg na een schuldhulptraject

Inspanning

Nazorg na een schuldhulptraject

De zorg na een schuldhulptraject is belegd bij de Sociale wijkteams. Zij blijven tijdens en na een schuldhulptraject betrokken bij de inwoner. Ze ondersteunen de inwoner tijdens het traject, en in de eerste maanden na afloop om terugval te voorkomen. De steunstructuur (familie, vrienden en ketenpartners) vervullen hierin ook een belangrijke rol. Met veel ketenpartners zijn hiervoor samenwerkingsafspraken gemaakt. We blijven hierop investeren. Voor mensen zonder schulden, met een inkomen tot 120 % van het minimuminkomen is het mogelijk om gratis een vorm van Budgetondersteuning op Maat te krijgen (BooM). Dit maatwerkinstrument kan bijvoorbeeld worden ingezet bij uitstroom uit een bijstandsuitkering of bij beëindiging van beschermingsbewind.

Turap 2 2022

Nazorg is belangrijk om terugval te voorkomen. Nazorg na een schuldhulptraject is belegd bij de Sociale wijkteams. Zij schakelen steunstructuur in (familie, vrienden en ketenpartners) als dat nodig is. We blijven hierop investeren. Daarnaast blijft het voor inwoners zonder schulden  met een laag inkomen mogelijk om gebruik te maken van Budget Ondersteuning op Maat (BooM).

Jaarverslag 2022

Nazorg is belangrijk om terugval te voorkomen. Nazorg na een schuldhulptraject is belegd bij de Sociale wijkteams. Zij schakelen steunstructuur in (familie, vrienden en ketenpartners) als dat nodig is. We hebben in de nieuwe afspraken rondom schulddienstverlening een doorontwikkeling van de nazorg meegenomen. Daarnaast blijft het voor inwoners zonder schulden met een laag inkomen mogelijk om gebruik te maken van Budget Ondersteuning op Maat (BooM).

Deze pagina is gebouwd op 07/24/2023 15:10:39 met de export van 07/24/2023 14:35:24