Dichtbij de Arnhemmer en integraal

Gebiedsgerichte sturing en integrale wijkaanpak

Gebiedsgerichte sturing en integrale wijkaanpak

Inspanning

Dichtbij de Arnhemmer en integraal

Gebiedsgerichte sturing en integrale wijkaanpak

Onze wijken zijn erg belangrijk in de aanpak van armoede, werk-, zorg en schuldenvraagstukken bij onze inwoners. Om deze vraagstukken integraal aan te kunnen pakken vanuit de perspectief van de inwoner, zetten we de ingezette lijn om de samenwerking, tussen Sociale wijkteams, teams Leefomgeving en Werk en Inkomen, te verstevigen door. Samen kunnen zij er voor zorgen dat op alle leefgebieden van de inwoners één integraal plan van aanpak ontwikkeld wordt. Het netwerk van maatschappelijke initiatieven, participatierotonde én het (in)formele steunnetwerk van de inwoner wordt hierbij maximaal benut.

Om de samenwerking te verstevigen, investeren we in een gezamenlijke huisvesting tussen deze drie partijen in de gebieden. Ook zorgen we ervoor dat de samenwerking tussen de wijkcoach en regisseurs optimaal geborgd is en dat zij elkaar op een gestructureerde manier kunnen vinden en elkaars werk versterken. In 2022 verwachten we wettelijke versoepelingen die mogelijkheden bieden om onze dienstverlening beter op elkaar af te stemmen en bestuderen we de mogelijkheden die dat kan bieden.

Ook investeren we in de doorontwikkeling van gebiedsagenda's tussen de Sociale wijkteams, teams Leefomgeving en Werk en Inkomen, zodat de uitdaging per gebied zichtbaar worden en gezamenlijk de doelstellingen kunnen worden bepaald. De gebiedsagenda's vormen een basis voor de stedelijke aanpak, tegelijkertijd is er ook voor de doorvertaling van de stedelijke ambities richten de gebieden. Met deze vorm sluiten we beter aan op de wensen en behoeften van een gebied of wijk in onze stad.

Turap 2 2022

Tussen het Sociale wijkteam, Werk & Inkomen en teams Leefomgeving wordt op verschillende manieren geïnvesteerd om de samenwerking onderling te verstevigen. De wijkcoaches, regisseurs en de managers treffen elkaar op een centraal punt in de wijk. Dit vergroot het onderlinge contact, uitwisseling over de problemen in het gebied en individuele casuïstiek.

Daarnaast hebben de drie partijen de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over de opgave in hun gebied en wat dit betekent voor de onderlinge samenwerking en opdrachten. Dit leidt naar acht gebiedsagenda's waar de drie partijen in 2023 mee aan de slag gaan. De onderwerpen armoede, schulden en werk zijn daarin nog leidend maar daar waar mogelijk worden stappen gezet naar onderwerpen in het gehele sociale domein.

Jaarverslag 2022

Met de Sociale wijkteams, teams Leefomgeving en de gebiedsgerichte teams van Werk en Inkomen hebben we gewerkt aan de realisatie van zes gebiedsagenda’s voor 2023. De inhoud van de agenda is gericht op de inhoudelijke problematiek van dit gebied rondom de aanpak van armoede, schulden en participatie. De sociale tafels worden benut om de maatschappelijke partners hierin te betrekken en gezamenlijke focus te creëren.

Deze pagina is gebouwd op 07/24/2023 15:10:39 met de export van 07/24/2023 14:35:24